Академия ИСКРА - объединение искателей Истины.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

Парольный вход для авторов.

автор: c до
новые статьи
І знову - про рейдерство у степах України
Автор: Сергей Любченко      Дата: 09.12.2016 17:46


     І знову - про рейдерство у степах України
     На календарі - 2016-й, а іноді складається таке враження, що це - лихої пам"яті бандитські 90-ті... "Рейдерство", "самозахват", "віджим", "залякування", "бездіяльність правоохоронних органів", "безкарність" - все, як тоді. І прикладів неприхованого рейдерства - в тому числі і у сфері АПК - сьогодні хоч греблю гати. Все вірно : у каламутній воді й рибку легше ловити...
     На минулому тижні - як до останньої інстанції - до київських журналістів звернулися землероби Чаплинського району Херсонської області : "Люди добрі, захистіть, допоможіть,врятуйте! Адже місцева влада не боронить нас від рейдерів,які зазіхать на нашу землю... Навпаки - люди, наділені владними повноваженнями, роблять вигляд, що в районі нічого не відбувається. І тим самим - розв"язують руки нахабним загарбникам. Одним словом, знову в степах нашої рідної Херсонщини віють люті вітри "деребану" і "беспредєлу" - як це було у лихої пам"яті 90-ті роки минулого століття..."
     Аби представники ЗМІ зрозуміли, про що йдеться, юристи, які відстоюють права фермерів Чаплинськго району на їхню землю, надіслали на адресу київських ЗМІ цю довідку. Документ вельми цікавий. Наводимо його без купюр - як є.
     Довідка
     Потерпіла від рейдерства юридична особа: СПрАТ ім. Кірова код за ЄДРПОУ 03784226, 75213, Херсонська обл., Чаплинський район, с. Преображенка, вул. Кірова, 47, тел. 0975455712, директор Мартиновець Микола Микитович.
     Рейдер: ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» код за ЄДРПОУ 37248963, 74800, Херсонська обл., місто Каховка, ВУЛИЦЯ К ЛІБКНЕХТА , будинок 138, квартира 5, Сидоренко Олена Анатоліївна.
     Місцева влада в особі голови Преображенської сільської ради Чаплинського району Херсонської області Артюшенка Володимира Миколайовича, голови Чаплинської районної ради Береславського Володимира Миколайовича та погодженням з правоохоронними органів Чаплинського району вступили в злочину змову з Назарчуком Сергієм Анатолійовичем який є фактичним власником ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» для відібрання земель в СПрАТ ім. Кірова шляхом травлі в місцевих ЗМІ, створення негативного образу, підкупом орендодавців.
     Представники ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» використавши підробні довіреності від директора СПрАТ ім. Кірова код за ЄДРПОУ 03784226 Мартиновця Миколи Микитовича підробили 166 договорів розірвання договорів оренди земельних ділянок приблизно на 1300 га які знаходяться в оренді СПрАТ ім. Кірова до 2023 та 2025 років та зареєстрували дані договори розірвання договорів оренди земельних ділянок 06.10.2016 року, 07.10.2016 року, 19.10.2016 року, 18.10, 2016 року, 28.10.2016 року, 01.11.2016 року дані дії в реєстрі правочинів. Після цього службові особи ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» зареєстрували всі 166 договорів оренди земельних ділянок приблизно на 1300 га землі на себе.
     ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» в період часу з 06.11.2016 року по 23.11.2016 року аргументуючи, що це - їнях земля, знищили посіви, які були посіяні навіть до підробки договорів розірвання шляхом обприскування хімічною речовиною та дисковими боронами 306 га озимої пшениці, близько 16 га озимого ріпаку та 50 га озимого ячменю яке належить СПрАТ ім. Кірова на загальну суму більше 115000000 грн.(одинадцять мільйонів п"ятсот тисяч гривень).
     Правоохоронні органи тільки констатують знищення посівів та жодним чином не реагують на протиправну діяльність ТОВ «Украгросолід Інтернешнл».
     Ну, як вам цей документ? Страшно стає, коли читаєш ці рядки. Страшно - за місцевий люд, який потрапив під приціл рейдерів-ненажер. Ще моторошніше - коли безпосередньо спілкуєшся із потерпілими від знахабнілих рейдерів-ненажер.
      Під час відряждення на Херсонщину журналісти телевізійної програми «Територія закону» (UA : Перший /ТРК "Ера") і газети «Наша Версія» зустрічалися із багатьма землеробами Чаплинського району, аби з"ясувати що й до чого безпосередньо на місці "боїв за землю" місцевого масштабу.
     Спілкуючись із аграріями кореспонденти дізналися , що від імені ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» у цій земельній оборудці діяла спільниця Назарчуків, цивільна дружина голови сільради Ольга Паньків, яка із підробленою довіреністю їздила по хатах та одразу пропонувала живі гроші (5 тисяч гривень за пай одразу) під розписку, та начебто більш вигідні умови оренди надалі.
     З іншого боку, незговірливих селян психологічно "обробляли" сільський голова та його "помічники", натякаючи, що у разі відмови, у місцевих жителів можуть виникнути неабиякі проблеми...
     Більшість аграріїв не бажали змінювати орендаря, але хтось, після роздумів, не витримуючи агресивного тиску, погоджувався...
     Ось кілька бліц-інтерв"ю із місцевими жителями, які проливають світло на те, що ж насправді нині відбувається у степах Херсонщини...
     «В новому договорі на 15 років, обіцяли платити більше та без сплати податків. А мені терміново потрібні були гроші – от я і погодилась, - розповіла журналістам місцева жителька Віжічаніна Лариса Миколаївна, ховаючись від камери, - дали гроші і сказали, що договір зробимо самі, я нічого не підписувала. Мені тут жити, що я мала робити?»
     «У 2012 році у нас закінчувався договір із ТОВ «СІНА» (керівники Сидоренко Валентин, Назарчук Сергій, Назарчук Анатолій. Ми не хотіли продовжувати договір оренди, бо орендарі розпочали незрозумілі нам підозрілі дії, - розповіла київським журналістам мешканка села Іванівка Горбова Ольга Степанівна, яка представляє по довіреності інтереси кількох десятків односельців з об`єднання «Фрегат». - Зробили «шахматку» – одним платимо стільки, іншим за такий же за розміром пай – вдвічі менше. Людей це налаштовувало один проти одного, і тому вони відмовились від продовження договору оренди.
     Ми провели збори, та написали заяву про відмову продовження договорів оренди з ТОВ «СІНА». Але не зважаючи на це, Наумова Ірина Володимирівна (на той час начальник землевпорядкування) зареєструвала липові договори на 30 пайщиків, з підробленими підписами людей! До мене приїжджали додому і погрожували, подали на мене с суд про відшкодування морального збитку на 500 тисяч!
     Людям чи не насильно пхали в руки гроші, щоб узаконити ті незаконні договори, які нам на руки не давали. Зробили почеркову експертизу, яка підтвердила, що підписи людей - підроблені!
     Ми звертались у обласну адміністрацію, у поліцію, прокуратуру – самі відписки. Виграли Чаплинський суд, виграли Апеляційний суд Херсонської області. ТОВ «СІНА» подали касацію у ВССУ. Ми не знали, яке рішення там планувалось, нас навіть не запросили на засідання. Але коли ми приїхали на суд до Києва і показали результати експертизи, коли судді дізнались про кримінальне впровадження проти посадовців ТОВ «СІНА» за підробку договорів, то справу повернули знову до першої інстанції».
     «Зараз ТОВ «СІНА», не зважаючи на все, обробляє частину нашої землі в суборенді, - говорить Горбач Тетяна Олександрівна, мешканка Іванівки. - Ми ніяк не можемо від них здихатись! Це при тому, що ми підписали договори із іншими.
     Ольга Сидоренко, яка була директором ТОВ «СІНА», приїздила до нас з пустою відомістю, і казала, що буде видавати гроші. Хіба так робиться!?! А вона заявляє – пишіть розписку про те, що ви відмовляєтесь від орендної плати. Але ж ми не відмовляємось, ми хочемо, щоб все було по Закону, а нас кидають у беззаконня!
     Думаємо, що це така тактика – давати гроші під відомості, а потім пред"явити права на землю. Ми не хочемо втратити власну землю, і сподіваємось, що цей кошмар закінчиться».
     «Ситуація в Чаплинському районі навколо земельних питань дуже не здорова, - коментує стан справ із фальшуванням договорів на оренду землі мешканців Іванівки юрист Сидоренко Наталія Олександрівна. - На жаль, ця ситуація є типовою для всієї України, де найгостріші питання – це права на оренду і продаж землі. Люди постійно страждають від незаконних дій приватних компаній, і не в змозі захистити себе.
     В ситуації як із пайщиками Іванівки, якраз маємо той приклад беззаконня, яке коїться в нашому районі. В 2012 році люди не забажали продовжувати оренду з ТОВ «СІНА», але договори і підписи під ними були підроблені. Поліція порушила за фактом підробки документів кримінальну справу проти посадових осіб ТОВ «СІНА» - це Сидоренко і брати Назарчуки, але віз і нині там. На жаль, наші правоохоронні органи не проводять всіх слідчих та процесуальних дій, які мали б зробити. Більше того, як бачимо, вони не мають наміру їх робити. Але люди як в цій ситуації, так і у випадку підробки договорів по СПрАТ ім. Кірова, опиняються поза правовим полем, і стають легкою мішенню для земельних рейдерів».
     Саме цьому, усвідомлюючи, що ні місцева влада, ні місцеві правоохоронці не допоможуть поставити заслін на шляху рейдерів, селяни, які потрапили у "залізні лещата" спритних на руку "бізнесменів", врешті-решт вирішили звернутися за допогою до журналістів із столиці. Аби вивести усю цю нахабну компанію на чисту воду.
     Що із цього вийшло - ви найближчим часом дізнаєтеся із програми «Територія закону» (UA : Перший /ТРК "Ера". Вона вже монтується. Отож, про проблеми, які виникли на шляху СПрАТ ім. Кірова і місцевого трудового люду з вини рейдерів дізнається вся країна.
     Будемо сподіватися, що це охолодить буйні голови агресивно налаштованих псевдобізнесменів, які, до речі, намагалися перешкоджати київським журналістам під час їхнього перебування на території Чаплинського району. Тиснули на них, перешкоджаючи збирати інформацію щодо цієї резонансної справи. Ба, більше : навіть - хабар пропонували, аби журналісти не розказали країні про цю темну історію із багатьма невідомими. Але нічого у них не вийшло. Країна знатиме своїх "героїв"!
     Спитаєте : а куди ж дивилися місцеві правоохоронці, які в першу чергу повинні бути зацікавленими у справедливому вирішенні цього, можна сказати, антогоністичного конфлікту? Вони ж - як мінімум - повинні були створити нормальні умови праці для представників ЗМІ під час їхнього прес-туру до Чапилинського району. Відповідаємо : а нікуди не дивилися! Під час прес-туру керманичі Чаплинської поліції ... кудись "хутко зникли"... Всі - як один! А черговий поліцейський так і не зміг чітко пояснити київським кореспондентам, куди саме і чому... Ось така цікава історія! І куди лише пан Арсен Аваков дивиться?
     Прощаючись із журналістами, місцеві селяни із полегшенням зітхнули : "Ну, і наробили ви шороху, хлопці! Може хоч тепер відчепляться від нас ці нахабні рейдери? Може схаменуться,зрозумівши, що зайшли вже занадто далеко?..Адже про їхні темні справи віднині знатиме не лише Херсонщина, а й уся Україна!"
     Втім, судячи з усього, ставити крапку у цій історії поки що зарано. Адже,як відомо, апетит (в тому числі і у хижаків-рейдерів) приходить під час обіду... Та й повертати назад без втручання Феміди те, що приносить колосальні прибутки, самі знаєте, не у манері людей, про яких в народі кажуть : "Очі - завидющі, руки - загребущі".
      Отож, місцевим фермерам ще доведеться докласти неабияких зусиль, аби у їхньому рідному районі все стало на свої місця...
     Сергій Любченко
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 1779 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 12080
  Цена: 100 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

обсуждаемые публикации
20.03.2018 19:51 Ноодинамика (или моя атака на стандартную модель). Артур Фролов Новая идея. Весь материал

23.11.2013 10:13 Истина и волновая функция. Артур Фролов Физикам на заметку. Весь материал

23.11.2013 10:13 Гравитирующая сфера-наиболее вероятное устройство нашей Вселенной. Артур Фролов Физикам на заметку. Весь материал

29.6.2013 10:13 Гравитационная инверсия и отказ от информации. Артур Фролов Две концепции устройства реальности. Весь материал

14.6.2013 17:9 Билли Миллиган: 24 личности в одном теле Артур Фролов Весь материал

31.10.2012 19:26 Гипотеза о дисперсии социума (терминология). Артур Фролов Весь материал

9.1.2013 23:32 Гипотеза о БиН (постановка задачи) Артур Фролов Гипотеза о БиН является мостиком между естеcтвенными и общественными науками Весь материал

6.1.2013 20:27 Преобразования в гипотезе о Б&Н Артур Фролов Гипотеза о быдле и небожителях становится прикладной наукой Весь материал

3.5.2013 12:54 Контуры нового мира. Артур Фролов Весь материал

14.1.2013 16:31 Задача по физике для городской школьной олимпиады Редакция Весь материал

2.12.2012 15:51 О красном смещении и о физическом смысле в физике. Артур Фролов Весь материал

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Для контактов
skype:noo.inc


Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика