Академия ИСКРА - объединение искателей Истины.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

Парольный вход для авторов.

автор: c до
новые статьи
UkraineInvest підсумував перші 12 місяців роботи
Автор: Сергей Любченко      Дата: 10.11.2017 07:59


     UkraineInvest підсумував перші 12 місяців роботи
     
     6-го листопада 2017 року директор Офісу залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Данило Білак презентував результати 12 місяців роботи команди, розповів про плани до кінця року та цілі роботи у 2018-му. Перед гостями також виступили керівник Програми сприяння експорту Western NIS Enterprise Fund Віталій Бігдай та старший радник з приватних підприємств від офісу USAID E & E Девід Л. Коулз.
     
     Данило Білак нагадав, що UkraineInvest розпочав роботу 1 листопада 2016 року невеликою командою, на яку були покладені амбітні та складні завдання одразу у трьох напрямках. Перше - змінити сприйняття України іноземними компаніями з «трьох Сі» (Chornobyl, corruption, conflict) на ідею «інновцій і можливостей» , які очікують на тих, хто зараз підтримає реформи та допоможе зміцнити економіку.
     
     «На початках було дуже складно «продавати» Україну в цілому – у нас насправді складний бренд. Але за час роботи ми зрозуміли, що саме пропонувати інвесторам, на чому наголошувати. - зазначив Данило Білак. UkraineInvest розробив стратегію цільового сектора "4 + 1", зосереджуючи увагу на ключових секторах економіки: агробізнесі, енергетиці (передусім - відновлюваній), виробництві та інфраструктурі. А іноваційні технології дозволяють осучаснювати всі ці сектори.
     
     «Ми виявили, що цей підхід сприймається міжнародними інвесторами, які, як і раніше, вражені величезним потенціалом невикористаної агробізнесу в Україні, - зазначив Данило Білак. – Їх цікавлять проекти сонячних та вітрових електростанцій, вробництво енергії з біомаси та відходів, можливості, запропоновані в планах відновлення портів, автомобільних доріг та інфраструктури залізниць. Окрема тема – виробничі кластери в регіонах, які залучають нових учасників до виробництва автомобільних запчастин, аерокосмічної, текстильної, меблевої та фармацевтичну промисловості».
     
     На сьогоднішній день UkraineInvest займається просуванням автомобілебудівних і ІТ-груп у Західній Україні, деревообробним кластером у Житомирі, агропромисловою та портовою логістикою в Миколаївській та Херсонській областях та енергетичним і виробничим кластерами на півдні та сході України.
     
     При цьому Данило Білак зазначив, що, окрім спілкування з потенційними інвесторами, надзвичайно багату часу UkraineInvest приділяє роботі з поліпшення інвестиційного клімату в Україні. У тісній співпраці з урядовим уповноваженим з питань інвестицій Оксаною Маркаровою триває робота над системними змінами у законодавчому полі, які мають спрощувати умови ведення бізнесу та запобігати корупції. Як вже відомо, Україна піднялася на 76 місце в рейтингу Doing Business (плюс 4 позиції), показала найбільший прогрес в рейтингу з легкості ведення бізнесу "Doing Business" серед усіх країн пострадянського простору, індекс інвестиційної привабливості України зараз найвищий за останні 6 років – 3, 15 за 5-бальною шкалою), а ділові очікування підприємств в III кварталі 2017 були найвищими з середини 2013 року.
     
     «Це надвичайно складна ділянка роботи, яка вимагає постійної уваги і величезних зусиль, адже змін потребує не тільки і не стільки нормативна база, скільки стосунки бізнесу і влади, бізнесу і силових структур, бізнесу і податкової служби, тобто бізнесу і системи, - пояснює Данило Білак. - Багато проблем вдається вирішувати, і саме ці рішення дозволяють говорити про позитивні зміни в країні та сподіватися зростання інвестицій. Якщо інвестор, який вже багато років працює в Україні, після спілкування з нами вирішує не тільки продовжити працювати тут, але й розширити справу і збудувати ще кілька заводів, значить ми робимо свою роботу добре».
     
     Девід Л.Коулз, старший радник з приватних підприємств USAID підкреслив у своєму виступі, що лише за перший рік своєї діяльності UkraineInvest дозволив визволити для продуктивного використання понад 650 мільйонів доларів інвестицій, допомігши у вирішенні тих проблемні питання, які стояли перед інвесторами, які вже працювали в Україні, та встиг сформувати список з понад тисячі вже існуючих та потенційних нових інвесторів, у яких загальний потенціал до здійснення інвестицій складає більше мільярда доларів.
     
     Витупаючи перед журналістами, керівник Програми сприяння експорту Western NIS Enterprise Fund Віталій Бігдай нагадав, що WNISEF вже понад 20 років надає підтримку малим та середнім підприємствам в Україні і Молдові.
     
     «Тому ми розуміємо системні проблеми, які заважають розвитку підприємництва та стримують економічне зростання цих двох країн. Однією із таких системних проблем є слабкість або відсутність дієвих організацій та структур для залучення та підтримки інвестицій. Ми віримо у те, що Україна може реалізувати економічні можливості через глибшу інтеграцію у світовий економічний простір, і для цього потрібно розробити та запровадити дієві інструменти залучення інвестицій. Ми знаємо, що подібні функції із залученні інвестицій та у світі зазвичай виконують спеціалізовані інституції. Саме тому ми відгукнулись на заклик Уряду України підтримати створення Офісу із залучення інвестицій UkraineInvest при Прем’єр-міністрі України. Ми приємно вражені тими результатами які нам разом з командою UkraineInvest та колегами в уряді вдалося досягнути за минулий рік у цій сфері і сподіваємося що наступний рік буде не менш успішним», - сказав він.
     
     Данило Білак зазначив, зі свого боку, що до кінця поточного року може бути оголошено про старт кількох новий великих інвестиційних проектів в галузі автомобілебудування, енергетики та інфраструктури.
     
     «На жаль, прийняття інвестиційних рішень – справа сектретна і довготривала, тому просто завтра ці гроші до нас не прийдуть, але це дійсно великі інвестори, які створюватимуть нові робочі місця, принесуть нові стандарти ведення бізнесу та корпоративну культуру, і, що найголовніше, своїм пркладом засвідчать,що Україна – дуже преспективна для інвестування», - зазначив Данило Білак.
     
     Саме ця ідея лягла в основу відеоролика Ukraine Now: Innovation and Opportunity, який був презентований під час зустрічі.
     
     Довідка
     
     Офіс залучення та підтримки інвестицій України (UkraineInvest) створений 19 жовтня 2016 року. Метою його роботи є збільшення обсягів прямих іноземних інвестицій в Україну за рахунок взаємодії з інвесторами, які прагнуть вийти на український ринок.
     Директор UkraineInvest – головний інвестиційний радник Прем’єр-Міністра України Данило Білак. Координує роботу Урядовий уповноважений з питань інвестицій Оксана Маркарова. Фінансує роботу UkraineInvest перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund (WNISEF)
     Сьогдні UkraineInvest має одне регіональне представництво в Івано-Франківську, діяльність якого охоплює сім областей Західної України – Волиньску, Івано-Франківску, Закарпатську, Львівську, Рівненську та Чернівецьку.
     
     Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Він має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом, фонд проінвестував 168 млн. доларів США у 118 компаній із приблизно 25 000 працівників та зробив можливим залучення 1,4 млрд доларів в компанії України та Молдови. З 2015 року Фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство. WNISEF забезпечує фінансування інноваційних, високоефективних програм, що спрямовані на здійснення реформ та змінюють життя звичайних людей в Україні та Молдові.
     Сергій Любченко
     
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 992 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16440
  Цена: 100 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

обсуждаемые публикации
20.03.2018 19:51 Ноодинамика (или моя атака на стандартную модель). Артур Фролов Новая идея. Весь материал

23.11.2013 10:13 Истина и волновая функция. Артур Фролов Физикам на заметку. Весь материал

23.11.2013 10:13 Гравитирующая сфера-наиболее вероятное устройство нашей Вселенной. Артур Фролов Физикам на заметку. Весь материал

29.6.2013 10:13 Гравитационная инверсия и отказ от информации. Артур Фролов Две концепции устройства реальности. Весь материал

14.6.2013 17:9 Билли Миллиган: 24 личности в одном теле Артур Фролов Весь материал

31.10.2012 19:26 Гипотеза о дисперсии социума (терминология). Артур Фролов Весь материал

9.1.2013 23:32 Гипотеза о БиН (постановка задачи) Артур Фролов Гипотеза о БиН является мостиком между естеcтвенными и общественными науками Весь материал

6.1.2013 20:27 Преобразования в гипотезе о Б&Н Артур Фролов Гипотеза о быдле и небожителях становится прикладной наукой Весь материал

3.5.2013 12:54 Контуры нового мира. Артур Фролов Весь материал

14.1.2013 16:31 Задача по физике для городской школьной олимпиады Редакция Весь материал

2.12.2012 15:51 О красном смещении и о физическом смысле в физике. Артур Фролов Весь материал

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Для контактов
skype:noo.inc


Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика