Академия ИСКРА - объединение искателей Истины.

Руководить - это значит не мешать хорошим людям работать. © Сергей Капица

Парольный вход для авторов.

автор: c до
новые статьи
V щорічна конференція аналітичних центрів
Автор: Сергей Любченко      Дата: 01.12.2017 21:47


     30 листопада – 1 грудня у Києві проходить V щорічна конференція аналітичних центрів. Протягом двох днів більше 100 міжнародних та українськиї експертів обговорять ключові тенденції і виклики публічної політики в Україні та роль аналітики в суспільних трансформаціях.
     Сьогодні Україні не вистачає інструменту публічної політики, загальноприйнятого в усталених демократіях. Головне правило публічної політики: влада в ухваленні рішень спирається на результати досліджень, консультацій з експертами та громадами. Аналітичні центри повинні стати містком між владою та суспільством і таким чином відігравати важливу роль в ухваленні кращих політичних рішень та розвитку демократії в Україні.
     «Реформа системи державного управління, яка почалась разом зі створенням директоратів з формування публічноі політики та стратегічного планування, ще не знайшла суспільного розуміння і визнання. Тим не менше публічне демократичне держуправління повинно замінити залишкову радянську адміністративно-командну систему. Тому громадські аналітичні центри мають два важливих завдання. По-перше, передати директоратам власний досвід незалежного аналізу та вироблення політик. По-друге, не лише допомагати директоратам з аналітикою, а й пропонувати власне бачення публічної політики по ключових напрямках реформ», - пояснив виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький.
     «Після Революції Гідності для аналітичних центрів склались кращі умови для участі в процесі вироблення й впровадження політик. Раніше мова йшла лише про громадський контроль - тобто про відсторонену роль аналітиків як спостерігачів. Але це не давало можливості безпосередньо впливати на політику. Тепер аналітичні центри бачать свою роль як безпосереднього учасника процесу публічної політики на всіх її трьох етапах: вироблення, впровадження та контроль», - наголосив голова правління Міжнародного фонду «Відродження» Олександр Сушко.
     В умовах пост-правди - маніпуляції інформацією та підробних фактів в усьому світі - аналітичні центри мають працювати на випередження. «Аналітичні центри й органи влади мають співпрацювати, щоб рішення ухвалювались на основі реальних фактів. Реформа української державної служби відкриває для цього нові можливості. При 10 міністрествах створені директорати публічної політики та директорати стратегічного планування та євроінтеграції, які мають стати адресатами, а пізніше й замовниками аналітики», - підкреслив менеджер програм Посольства Швеції в Україні Василь Романюк.
     В умовах децентралізації перед аналітичними центрами постало завдання тісніше працювати не лише з центральними, а й з місцевими органами влади. У регіонах з’явився реальний попит на аналітичні центри. Місцева влада потребує аналітичної підтримки для вироблення найкращих рішень для своєї громади.
     «Публічна політика має стати правилом прийняття політичних рішень в Україні. Тому з 2014 року Міжнародний фонд «Відродження» спільно з Ініціативою Відкритого Суспільства для Європи (OSIFE) та Посольством Швеції в Україні допомагають українським аналітичним центрам інституційно розвиватись у рамках Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні (TTDI). Інституційний грант - це допомога організаціям будувати систему самоконтролю та самовиправлення для їхньої сталості. Зараз розпочалась друга хвиля Ініціативи, що триватиме до кінця 2020 року», - пояснив програмний менеджер Ініціативи Відкритого Суспільства для Європи Владислав Галушко.
     Сергій Любченко
     
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 1330 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16812
  Цена: 100 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

обсуждаемые публикации
20.03.2018 19:51 Ноодинамика (или моя атака на стандартную модель). Артур Фролов Новая идея. Весь материал

23.11.2013 10:13 Истина и волновая функция. Артур Фролов Физикам на заметку. Весь материал

23.11.2013 10:13 Гравитирующая сфера-наиболее вероятное устройство нашей Вселенной. Артур Фролов Физикам на заметку. Весь материал

29.6.2013 10:13 Гравитационная инверсия и отказ от информации. Артур Фролов Две концепции устройства реальности. Весь материал

14.6.2013 17:9 Билли Миллиган: 24 личности в одном теле Артур Фролов Весь материал

31.10.2012 19:26 Гипотеза о дисперсии социума (терминология). Артур Фролов Весь материал

9.1.2013 23:32 Гипотеза о БиН (постановка задачи) Артур Фролов Гипотеза о БиН является мостиком между естеcтвенными и общественными науками Весь материал

6.1.2013 20:27 Преобразования в гипотезе о Б&Н Артур Фролов Гипотеза о быдле и небожителях становится прикладной наукой Весь материал

3.5.2013 12:54 Контуры нового мира. Артур Фролов Весь материал

14.1.2013 16:31 Задача по физике для городской школьной олимпиады Редакция Весь материал

2.12.2012 15:51 О красном смещении и о физическом смысле в физике. Артур Фролов Весь материал

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Для контактов
skype:noo.inc


Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика